Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Champignonboer buit Bulgaren uit

  •  
13-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
ANP-champignonteler300.jpg
70 Mensen illegaal te werk gesteld. Lange werkdagen voor 3 euro netto per uur en onbeschermd werken met bestrijdingsmiddelen
Een champignonbedrijf uit Gelderland wordt ervan verdacht dat het meer dan zeventig Bulgaren illegaal te werk heeft gesteld en feitelijk heeft uitgebuit. Volgens de Arbeidsinspectie maakten ze te lange werkdagen en kregen ze maar drie euro netto per uur. Dat meldt de NOS.
NOS meldt:
Ook met de huisvesting was veel mis;de Bulgaren verklaarden dat ze met zes man op één kamer moesten slapen. Bovendien werkten de Bulgaren vermoedelijk zonder bescherming met bestrijdingsmiddelen.
De Volkskrant meldt ook:
De politie heeft twee Bulgaren aangehouden die het werk van de Arbeidsinspectie bemoeilijkten. Op een andere locatie moest de politie ingrijpen toen er honden op de inspecteurs werden afgestuurd. De Belastingdienst controleert de boekhouding van de champignonboer en ook de huisvesting van de illegalen wordt onder de loep genomen.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.