51

Chaos in het Witte Huis

Het lijkt de Amerikaanse president Donald Trump maar niet te lukken zijn medewerkers voor langere tijd aan zich te binden. Moesten eerder onder meer Sean Spicer en Anthony Scaramucci opstappen, nu verlaat communicatiedirecteur Hope Hicks (29) de burelen. Hicks was lange tijd één van Trumps meest loyale medewerkers. Zijn steun en toeverlaat.

Naast communicatiedirecteur was Hicks ook zijn persoonlijke assistent en raadsvrouw. Ze werkte zich snel omhoog: in 2015 startte ze als woordvoerder voor de campagne, maar al gauw bleek ze meer te kunnen. Bijvoorbeeld “leugentjes om bestwil” voor de president vertellen. Tegen een parlementaire commissie die de Russische inmenging onderzoekt, gaf ze dinsdag toe het af en toe niet zo nauw te nemen met de waarheid. Uit loyaliteit voor de president. Inmiddels is Hicks de vijfde Witte Huis-perschef die onder Trump afstapt, naar verluidt omdat ze opgebrand zou zijn. Van al het personeel in het Witte Huis is het afgelopen jaar meer dan een derde opgestapt of ontslagen.

Maar er speelt meer in het Witte Huis. Jared Kushner, Trumps schoonzoon en topadviseur wordt beschuldigd van belangenverstrengeling. Volgens The Washington Post zou hij kwetsbaar zijn voor buitenlandse beïnvloeding, omdat hij betrokken is geweest bij de financiering van een wolkenkrabber in New York. Het familiebedrijf zou van twee bedrijven ruim een half miljard dollar hebben geleend, waar hij nu ontmoetingen mee heeft gehad in het Witte Huis.al ontslag. En dinsdag raakte Trumps schoonzoon Jared Kushner zijn toegang tot topgeheimen kwijt.

Geef een reactie

Laatste reacties (51)