27

Chavez herkozen

Zittend president van Venezuela krijgt mandaat voor nog eens zes jaar ... De socialist wil zijn staatsgeleide economische beleid voortzetten

President Hugo Chavez van Venezuela heeft de verkiezingen gewonnen, zo meldt onder andere de NOS maandag. Volgens de kiescommissie kan hij rekenen op zeker 54 procent van de stemmen. Zijn uitdager Capriles komt uit op 45 procent. De opkomst was met 81 procent hoog.


De strijd tussen Chavez en Henrique Capriles, de kandidaat van de oppositie, liep uit op een nek-aan-nekrace. Volgens CNN (zie video) is de oppositie daardoor extra teleurgesteld. Bij eerdere verkiezingen had Chavez een veel grotere voorsprong. France24 spreekt van een ‘bittere’ verkiezingsstrijd en een vernietigende nederlaag voor de oppositie. 

De socialistische Chavez is al 14 jaar aan de macht en is nu verzekerd van een vierde termijn van nog eens zes jaar. Hij wil de staatsgeleide economische politiek voortzetten. De oppositie wilde de Venezolaanse economie openstellen voor buitenlandse investeerders.

In de hoofdstad Caracas is onder aanhangers van Chavez het feest losgebarsten, aldus de NOS.

France24: Venezuela’s Chavez wins fourth term as president

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (27)