Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

China houdt vast aan éénkind-beleid

  •  
27-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Ondanks alle negatieve gevolgen wil China de komende tien jaar het beleid voortzetten 
De komende tien jaar blijft China doorgaan met het éénkind-beleid, melden Chinese staatsmedia. De snelst groeiende bevolking ter wereld kan hierdoor worden ingeperkt. Het beleid van de Chinese regering heeft de afgelopen dertig jaar bijna vierhonderd miljoen geboortes voorkomen.
Het beleid is de afgelopen jaren flink bekritiseerd. Zo zouden Chinese ouders liever een jongen krijgen omdat deze de naam van de familie voort kan zetten en zou er sneller overgegaan zijn tot een abortus van meisjesfoetussen. Ook heeft China te maken met een sterke vergrijzing van de bevolking en wordt het steeds moeilijker om de ouderen in China te onderhouden.
De afgelopen tijd is er veel gespeculeerd over het beleid. Deskundigen voorspelden dat de overheid de maatregelen omtrent de gezinsplanning zou versoepelen, maar maandag kondigde het hoofd van de Nationale Commissie voor de Bevolking en Gezinsplanning, Li Bin, aan dat er absoluut geen plannen zijn om het beleid te veranderen. Li Bin: “We blijven de komende tien jaar bij het éénkind-beleid.”
Ouders op het platteland mogen overigens twee kinderen hebben, het maximum voor één kind geldt alleen voor stedelingen.
cc-foto: Josh

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.