Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

China kopieert compleet Oostenrijks dorp

  •  
15-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
130 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Toeristendorp Hallstatt wordt, weliswaar in spiegelbeeld, volledig nagebouwd in Guangdong
Hallstatt, een Oostenrijks toeristendorp dat op de Unesco-lijst voor werelderfgoed staat, wordt in China volledig nagebouwd. Een hotelmanager van hotel Grüner Baum in Hallstatt ontdekte naast een groep fotograferende Chinese toeristen ook een aantal ‘architectuurspionnen’ uit China, die het volledige dorp vastlegden en opmaten. Naar verluid wordt het dorp in Guangdong in spiegelbeeld nagebouwd om juridische problemen te voorkomen.
Hallstatt-2 zal in een luxe wijk in Guangdong oprijzen. Compleet nagebouwd inclusief het nabijgelegen meertje. China begint dit jaar nog met de bouw ervan.
In aanloop naar de bouw heeft China Alexander Scheutz, de burgemeester van Hallstatt, uitgenodigd voor een culturele uitwisseling. De burgemeester is echter verbouwereerd door de kopie. In een reactie zegt hij: “Dit kan men toch niet maken zonder de bewoners in te lichten?”
Hallstatt vreest een terugloop van Chinese toeristen. Nu ze immers in Guangdong het dorp kunnen bezoeken, hoeven ze hiervoor niet naar Oostenrijk af te reizen.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook
cc-foto: Michael Dawes

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.