Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

China marktleider in export marteltuig

  •  
25-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
marteltuig300.jpg
Handelsrelatie met meer dan 40 Afrikaanse landen ... Geen mensenrechtentoetsing voor acceptatie opdrachten ...  Amnesty is boos
Het aantal Chinese bedrijven dat marteltuig exporteert is sinds 2004 toegenomen. Amnesty International liet dinsdag weten dat de instrumenten in handen vallen van mensen die de mensenrechten schenden. Meer dan 130 Chinese bedrijven produceren attributen waarmee mensen mishandeld kunnen worden.
Amnesty International: 
Wat wij hebben opgemerkt is dat het lijkt alsof de Chinese authoriteiten geen systeem heeft van controles van waar de spullen naartoe gaan. Amnesty roept elk land op om de regulering in deze handel strak te trekken, zodat handellicenties in schimmige situaties niet verstrekt worden.
China’s ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het rapport verworpen, en negeert ook de aanbevelingen aan het adres van de Chinese overheid.
Hua Chunying, woordvoerder van het Chinese staatsbedrijf XinXing Import en Export:
Ik ben blij om aan te geven dat het hier om een internationale organisatie gaat, en die zijn bevooroordeeld naar China toe. En ik twijfel aan de echtheid van dit rapport.
CC-Foto:  Flickr Razlan79

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.