19

China nu een van de grootste producenten van windenergie

capaciteit 20 gigawatt

China heeft zich dit jaar opgewerkt tot de op twee na grootste producent van windenergie ter wereld. De capaciteit voor opwekking van windenergie bereikt de 20 gigawatt, zo meldde China’s nationale energiebureau donderdag tegen persbureau Xinhua .

Met die capaciteit is China na de Verenigde Staten en Duitsland de grootste producent van windenergie, aldus de website van Vroege Vogels. De VS had in 2008 een capaciteit van ruim 25 gigawatt, China produceerde in dat jaar nog ruim 12 gigawatt aan windenergie. Het Aziatische land passeerde dit jaar Spanje, dat een kleine 17 gigawatt aan windenergie opwekt.

China is voor de opwekking van energie voor 70 procent afhankelijk van kolencentrales. Daarmee stoot het van alle landen de meeste vervuilende stoffen uit, die verantwoordelijk zijn voor opwarming van de aarde. Maar de snel groeiende economie zoekt ook steeds meer naar alternatieve methoden voor energieopwekking. China stelt zich ten doel om in 2020 zeker 15 procent van de energiebehoefte op te wekken uit duurzame bronnen zoals wind en water.

Eerder deze maand kreeg China nog veel kritiek te verduren voor zijn onwillige houding om tot een nieuw klimaatverdrag te komen bij de internationale top in Kopenhagen.

Geef een reactie

Laatste reacties (19)