12

China onthult Robocops

China heeft een serie heuse robocops onthuld. De robot-crimefighter draagt de naam Anbot en is ontwikkeld door de National Defense University. De robot is ongeveer anderhalve meter hoog en weegt bijna 80 kilo. De bedoeling is dat de robocops een actieve rol gaan spelen bij anti-terreuracties en bij het ondersteunen van oproerpolitie.

De robots – die qua uiterlijk een beetje het midden houden tussen R2D2 en een hogedrukreiniger – hebben een topsnelheid van 18 kilometer per uur en volgens de ontwikkelaars beschikken ze over ‘sensoren die de menselijke hersenen, ogen en oren nabootsen’. De robot moet tijdens patrouilles zelfstandig in staat zijn ‘bedreigingen voor de veiligheid’ te herkennen. Dat wordt doorgegeven aan een controleteam, dat vervolgens kan besluiten de robot stroomstoten te laten uitdelen.

Het rapport dat bol staat van lovende aanprijzingen voor de robot die wel ‘acht uur lang ononderbroken aan het werk kan’ wordt wel een klein detail weglaten, namelijk hoe robocop omgaat met “terroristen en relschoppers” die de zwakke plek van de robot benutten: Anbot kan geen trappen beklimmen.

Geef een reactie

Laatste reacties (12)