Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

China wil nieuwe wereldmunt

  •  
06-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
391 keer bekeken
  •  
ANP-china_dollar_300.jpg
'Internationaal toezicht ook een optie' ... Amerika verliest AAA-status ... Stap van S&P voert druk op Republikeinen op om in te stemmen met belastingverhogingen
De Chinese regering is het ‘kortzichtige politieke gesteggel’ van de Amerikaanse regering in het omgaan met de economische crisis zat.
China, de grootste schuldeiser van de enige supermacht in de wereld, heeft nu het volste recht om van de Verenigde Staten te eisen dat zij hun structurele schulden aan gaan pakken en de veiligheid van Chinese investeringen in de dollar te garanderen. Internationaal toezicht op de Amerikaanse dollar moet worden ingesteld en een nieuwe, stabiele mondiale reservevaluta kan ook een optie zijn om een ​​ramp veroorzaakt door een enkel land af te wenden.
Intussen heeft kredietbeoordelaar Standard & Poor’s tot woede van de Amerikaanse regering de AAA-status van het land ingetrokken. Regeringswoordvoerders beschuldigen S&P ervan zich 2000 miljard dollar te hebben verrekend.
In een analyse wijst The Guardian erop dat de stap van S&P mogelijk een klap is voor het Republikeinse standpunt dat er geen belastingen mogen worden verhoogd om de begroting meer op orde te krijgen.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.