Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

China wordt voorloper in bestrijding CO2

  •  
22-09-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
china-environment.jpg
Uitstoot CO2 door mondiale recessie flink gedaald
Veel meer dan de VS is China bezig met het efficiënter maken van energieverbruik, het aanpakken van vervuiling door auto’s, het ontwikkelen van hernieuwbare energiebronnen en het sluiten van vervuilende industrieën. Dit zegt de Nederlander Yvo de Boer, hoofd van het klimaatbureau van de VN, vandaag in De Volkskrant. De opmars van China (en ook India) betekent een opmerkelijke ommekeer. Onder president George Bush werd de passiviteit van China en India steeds aangevoerd als reden voor de Amerikanen om verplichte vermindering van uitstoot van broeikasgassen af te wijzen.
De uitstoot van broeikasgassen is door de wereldwijde recessie aanzienlijk gedaald. Het inzakken van de industriële productie heeft vooral gevolgen voor de emissie van CO2. Die beleeft dit jaar de sterkste daling in veertig jaar: met 2,6 procent. De grootste daling tot nu (met 1,3 procent) had in 1981 plaats.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.