Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Chinees doet het beter dan autochtoon

  •  
19-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
chinesestudents_300.jpg
SCP: Chinezen hechten veel waarde aan onderwijs. Hard werken en goed presteren is belangrijk in hun cultuur
Het SCP presenteert vrijdag een onderzoek waar Chinezen als voorbeeldige studenten uit de bus komen. Nu is dat niets nieuws, maar uit dit onderzoek blijkt dat deze groep de autochtone leeftijdsgenoten een grote stap vooruit is.
Van de Chinese middelbare scholieren volgt tweederde havo of vwo, bij autochtone leerlingen is dat maar de helft. Zo’n 85 procent van de tweede generatie Chinezen gaat hoger onderwijs volgen. Bij autochtone is dat 59 procent, zo blijkt uit het SCP onderzoek ‘ Chinese Nederlanders: van horeca naar hogeschool’. Veel Chinezen zaten vroeger veel in de horeca, maar dat aandeel is nu gedaald tot 43 procent.
Ook doen Chinezen het heel goed op de arbeidsmarkt. Ze bekleden vaak hoge functies en de werkloosheid is laag met vijf procent van de beroepsbevolking. De reden waarom Chinezen het zo goed doen, verklaart het SCP aan het feit dat Chinezen veel waarde hechten aan onderwijs. Hard werken en goed presteren is belangrijk binnen hun cultuur. 

cc-foto: SCA Svenska Cellulosa Aktiebolaget Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.