51

Chris Klomp van Twitter af gepest

Rechtbankverslaggever is de haattweets zat

Chris Klomp, de rechtbankverslaggever die faam verwierf als live twitteraar, blogger op Joop en zich uitsprak tegen de GeenStijl-cultuur waarbij critici met intimidatie de mond wordt gesnoerd, is van Twitter weggevlucht. De journalist werd telefonisch lastig gevallen nadat hij kritiek had geuit op de werkwijze van Powned.


Update
Chris Klomp lijkt weer terug te zijn op Twitter. De zelfmoord van het gepeste meisje Fleur, uit Staphorst, vond hij te belangrijk om over te zwijgen, zo Twittert hij:

Eerder
In een langlopende twitterdiscussie had Chris Klomp zich quasi-satirisch laten ontvallen dat hij begrip heeft voor geweld tegen Powned-medewerkers. Die opmerking leidde tot een golf van kritiek waarop Klomp, die er om bekend staat dat hij van zijn hart geen moordkuil maakt, een nadere toelichting schreef.

De gewraakte tweet is nooit een oproep geweest tot geweld tegen journalisten. Een ieder die dat er in ziet, is uit op slachtofferschap.

Niettemin bleef de campagne tegen hem voortduren. Klomp, die via Twitter live verslag deed van rechtszaken, sloot vrijdag zijn account bij de berichtendienst af. In Lunch! op Radio 1 vertelde hij dat onder meer een telefoontje waarbij hij werd geïntimideerd met opmerkingen over het welzijn van zijn gezin, hem tot de stopzetting deed besluiten.

Klomp is overigens vorige week ook gestopt met zijn opiniestukken op Joop. De rechtbankverslaggever schrijft binnenkort wekelijks een column op een nog te lanceren nieuwe site die wordt gefinancierd met ledengeld van de voormalige publieke omroep Veronica. De site wordt geleid door ex-GeenStijl medewerker Bert Brussen en GeenStijl-columnist Bas Paternotte. Zij stelden als eis aan zijn medewerking dat Klomp zou stoppen met schrijven voor Joop. Hij is daarmee akkoord gegaan. Het stoppen met Twitter is volgens Klomp in dat verband geen publiciteitsstunt.

Geef een reactie

Laatste reacties (51)