79

Christenen dwingen disco om ‘duivelse’ rapper te cancellen

Rapper Jebroer had een optreden gepland in Ouddorp, maar de eigenaar van de discotheek is dusdanig onder druk gezet door de christelijke gemeenschap dat hij de show heeft moeten schrappen. Eerder voerde de burgemeester van Goeree-Overflakkee, op aandringen van de SGP, al gesprekken met de disco-eigenaar, en ook de dorpsraad, enkele kerkbesturen en een school hebben druk uitgeoefend om de rapper te weren. Zijn teksten zouden ‘godslasterlijk en verwerpelijk’ zijn, en ‘tegen de boodschap van de bijbel ingaan’.

De manager van Jebroer, Babek Arjang-Far, zegt dat de rapper ontzettend teleurgesteld is. ‘Hij kan er niet bij dat een groepje mensen het verpest voor een heel andere groep mensen en de ondernemer onder druk zet.’

Ook de eigenaar van de discotheek zal niet al te blij zijn met de dwingerige christenen; omdat hij zijn contractuele verplichtingen niet na kan komen moet hij 5.000 euro betalen.

Veel erger dan de geldkwestie, vindt Arjang-Far dat er getornd wordt aan de artistieke vrijheid van Jebroer. ‘Het is onzin dat hij kinderen aan de drugs en alcohol wil helpen. Hij beschrijft in het nummer zijn eigen leven en wil helemaal niemand ergens toe aanzetten of de spot drijven met God, Jezus of het christendom’.

Jebroer zelf noemt de annulering van zijn optreden vanwege godslastering ‘te achterlijk voor woorden’ en vraagt zich af hoe dit überhaupt mogelijk is. Zijn manager vindt het belangrijk dat er nu een tegengeluid gehoord wordt: ‘Er wordt hier een grens overschreden.’

Bron: AD

Geef een reactie

Laatste reacties (79)