Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

ChristenUnie eist lastenverlichting lage inkomens

  •  
02-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
slob300_01.jpg
Arie Slob legt eisen begrotingsoverleg op tafel: als middeninkomens ontzien kunnen worden, dan lage inkomens ook
Nu er ruimte blijkt te zijn voor 500 miljoen euro aan lastenverlichting voor de middeninkomens, moet er een even hoog bedrag voor de lagere inkomens worden vrijgemaakt. Dat is waar de ChristenUnie bij de komende begrotingsbesprekingen met kabinet op in gaat zetten. Partijleider Arie Slob zei dat dinsdagavond in het tv-programma Nieuwsuur.
Het kabinet maakte dinsdag bekend dat VVD de strafbaarstelling van illegaliteit heeft laten varen, in ruil voor een half miljard aan lastenverlichting voor de middeninkomens.
Update woensdag 16:30
Na D66 en de ChristenUnie komt ook de SGP met een wensenlijstje. Zo wil de partij bij de begrotingsonderhandelingen 150 miljoen euro als extra investering in Defensie en het Openbaar Ministerie, zegt partijleider Van der Staaij woensdag tegen NOS:
“Wij zouden graag 150 miljoen euro extra willen investeren voor defensie en voor veiligheid. Voor Defensie is duidelijk dat daar ook de bezuinigingen heel hard door dreunen, maar ook voor opsporing en vervolging van misdrijven vinden wij dat er ook extra geld voor nodig is.
Volgende week beginnen de onderhandelingen tussen PvdA, VVD en de ‘constructieve drie’ voor de begroting van 2015.
Lees ook op Joop: VVD laat strafbaarheid illegaliteit vallen
cc-foto: Still uit NOS video NOS: V.d. Staaij legt wensen begroting neer

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.