53

ChristenUnie Den Helder teruggefloten uit mogelijke coalitie met PVV

De Helderse afdeling van de ChristenUnie mag geen college vormen met de PVV. Partijvoorzitter Piet Adema wil dat de lokale tak in Den Helder de coalitieonderhandelingen staakt. Dat meldt de Telegraaf zaterdag.

Adema zou ‘onaangenaam verrast’ zijn door het bericht dat in Den Helder de ChristenUnie van plan is in een college te stappen met de extreemrechtse partij van Geert Wilders. Ook zegt hij ervan uit te gaan ‘dat de zorgen die er zijn over de beoogde samenwerking serieus worden genomen en tot een nieuw, verstandig besluit leiden’.

Vrijdag werd bekend dat de PVV in Den Helder mogelijk voor het eerst een wethouder gaat leveren. Te weten Chris Jansen, een raadslid uit Almere. Dat is het gevolg van een overeenkomst tussen de PVV, de Stadspartij, Behoorlijk Bestuur, de Seniorenpartij en dus de ChristenUnie. Direct na dat bericht liet formateur Jan Nagel al weten woedend te zijn dat achter zijn rug om een samenwerking tussen de partijen werd gesloten. Bij de ChristenUnie liet men weten in beraad te gaan, met de uitspraak van Adema nu als gevolg.

Volgens de Helderse ChristenUnie is een samenwerking met de PVV wel mogelijk, omdat die partij zich lokaal gematigder opstelt en er met de Helderse PVV’ers ‘wel te praten valt’.

Geef een reactie

Laatste reacties (53)