Laatste update 14:47
38

ChristenUnie: voor woensdag oplossing kinderpardon

VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie moeten voor het Kamerdebat van aanstaande woensdag tot een oplossing voor de versoepeling van het kinderpardon komen, aldus ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers.

Het kinderpardon voorziet in een oplossing voor gewortelde kinderen in gezinnen die zijn uitgeprocedeerd. In de praktijk blijkt echter dat bijna alle aanvragen voor een kinderpardon worden afgewezen op basis van het het meewerkcriterium. Een catch-22 die vereist dat mensen meewerken aan hun eigen uitzetting, anders komen ze niet in aanmerking.

Het CDA sloot zich onlangs aan bij de wens van D66 en CU om de regeling te versoepelen, maar de VVD wil daar eigenlijk niet aan beginnen omdat er tijdens de formatie andere afspraken zijn gemaakt. Het Kinderpardon zou in zijn huidige vorm worden gehandhaaft, waarbij de staatssecretaris (Mark Harbers, VVD) beslist of hij wel of niet bereid is een uitzondering te maken.

CDA, D66 en CU willen in elk geval een uitzetstop totdat er nieuwe afspraken zijn gemaakt, maar daar wil Harbers tot nu toe niets van weten.

Lees ook op Joop: Hoe het kinderpardon de coalitie verdeelt

Geef een reactie

Laatste reacties (38)