24

ChristenUnie wil niet in Europese fractie met Forum voor Democratie

De ChristenUnie zal zich verzetten als Forum voor Democratie zich na de verkiezingen voor het Europese Parlement bij de ECR-fractie wil voegen. In deze brede coalitie van ‘conservatieve en hervormers’ zitten onder andere PiS, de regeringspartij in Polen. Ook de lijstverbinding ChristenUnie/SGP maakt deel uit van de fractie. De ChristenUnie zet de verhoudingen binnen de groep op scherp door in een verklaring uit te leggen dat ze zich niet kan vinden in de politieke agenda van Forum voor Democratie:

Zowel de ChristenUnie als de ECR-fractie kijken met een kritische blik naar Europa, maar hebben als hoofddoel de EU van binnenuit te hervormen. Forum, dat Nederland zo snel mogelijk uit de EU wil halen, past daar volgens de ChristenUnie dus niet tussen. Daarbij zijn we het volstrekt oneens met onder andere het harde migratiestandpunt en de pro-Poetin houding van Thierry Baudet en zijn partij.

In het Nederlands Dagblad zegt de lijsttrekker bij de Europese verkiezingen namens de SGP Bert-Jan Ruissen het niet logisch te vinden dat Forum voor Democratie zich aansluit bij de ECR-fractie: “De ECR en de SGP proberen Europa van binnenuit te hervormen en af te slanken. Forum pleit nadrukkelijk voor een Nexit. Daarom hoort Forum volgens ons niet in de ECR thuis.”

Cc-foto: Sebastiaan ter Burg

Geef een reactie

Laatste reacties (24)