25

Chrome verraadt al je geheime gegevens

Populaire browser kent geen beveiliging van gevoelige gegevens

Chrome is niet bepaald de veiligste browser. Al eerder werd bekend dat wachtwoorden van bezochte sites gemakkelijk zichtbaar gemaakt kunnen worden maar het probleem blijkt nog veel groter, vertelt Francisco van Jole in zijn wekelijkse internet-rubriek bij DE Gids FM op Radio 1.


Het bedrijf IdentityFinder liet medewerkers surfen en alleen persoonlijke gegevens invoeren als er sprake was van een beveiligde verbinding, te herkennen aan een slotje in de browser. Vervolgens probeerden ze te achterhalen of die gegevens te achterhalen waren op de computer. En wat bleek? In Chrome worden dat soort gegevens onbeschermd in de cache opgeslagen. Als je laptop in handen van onbevoegden komt ben je dus niet alleen je machine maar ook al je gegevens kwijt.

Over privacy kwijtraken gesproken: Facebook heeft besloten dat gebruikers zich niet meer mogen verschuilen. Wie gebruik maakt van de dienst moet vindbaar zijn. De optie om jezelf onvindbaar te maken zodat alleen je vrienden je kunnen zien, wordt uitgeschakeld. Als een telecommaatschappij van de ene op de andere dag besluit alle geheime nummers openbaar te maken.

En tot slot een mooie vinding van Wessel Stoop. De Nijmeegse student maakte een programma dat voorspelt wat mensen willen gaan tweeten. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de eigen account maar ook naar die van de omgeving. Het programma, Soothsayer genaamd, vind je hier.

Geef een reactie

Laatste reacties (25)