Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Chronisch zieke te duur voor huisarts

  •  
25-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
dokter.jpg
Huisartsen dreigen chronisch zieken niet meer te behandelen als bezuinigingen doorgaan. Diabetici, hartpatienten en mensen met longkwalen moeten maar naar het ziekenhuis
De bezuinigingen van minister Schippers hakken er flink in bij de huisartsen. 77 procent van de huisartsen gaat volgend jaar chronische patiënten vaker doorverwijzen naar het ziekenhuis. Dat blijkt uit een enquête van de Landelijke Huisartsenverening.
65 procent wil de zorg aan chronisch zieken beperken. 60 procent van de huisartsen gaat bezuinigen op avond- en weekenddiensten. 
De huisartsen krijgen volgend jaar 112 miljoen euro minder. Dat is 16 duizend euro per praktijk.
De Twentse huisarts Luc de Vries uit Diepenbroek verwees onlangs een groep van 32 chronische longpatiënten terug naar het ziekenhuis. Een groep huisartsen uit Nijmegen stelt chronische longpatiënten niet meer te kunnen helpen door de bezuinigingen.
We zouden het dolgraag doen, maar het is om bedrijfseconomische redenen nu onverantwoord”, zegt huisarts Wim van Beurden vandaag in het Algemeen Dagblad.
De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) laat in een reactie weten dat patiënten niet de dupe mogen worden van de bezuinigingen.
‘Het wordt hoog tijd dat huisartsen en de minister hun ruzie bijleggen.
Foto cc: Alphgrapics

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.