Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CIA betaalt corrupte Afghaanse ambtenaren

  •  
27-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
CIA twijfelt aan Karzei's presidentiële capaciteiten en betrouwbaarheid en schakelt daarom alle informanten in, betrouwbaar of niet
De CIA is bereid alles te doen om erachter te komen wat zich afspeelt in het Afghaanse presidentieel paleis. Iedereen die de CIA informatie kan verschaffen, wordt op de loonlijst gezet, zeggen Amerikaanse functionarissen in de Washington Post.
Een Amerikaanse functionaris zegt in de Washington Post dat “de VS alles zal doen wat ze moeten doen om aan informatie te komen.” De CIA schuwt hierbij niet om gebruik te maken van onbetrouwbare bronnen: “Het kan geen verrassing zijn dat sommige invloedrijke figuren, juist in Afghanistan, behulpzaam en corrupt tegelijkertijd kunnen zijn.”
De CIA wantrouwt de capaciteiten en de loyaliteit van de Afghaanse president Karzei. Een voormalig CIA-werknemer zegt dat president Karzei niet altijd van alles wat zich afspeelt op de hoogte is. “En bovendien zal de Afghaanse president de CIA lang niet alles vertellen.”
CIA-woordvoerder Gimigliano weigert commentaar te geven, maar zegt wel dat “de CIA een essentiële rol speelt bij het bevorderen van de Amerikaanse doelen in Afghanistan, met inbegrip van veiligheid en stabiliteit.”
Update zaterdag 28 augustus
cc-foto: Isafmedia

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.