54

Clairy Polak haalt bij afscheid uit naar zendercoördinator

Gewaardeerd presentatrice van Radio 4 gehaald

Clairy Polak, de gerenommeerde journaliste die eerder onder meer Radio 1 Journaal, Nova en Buitenhof presenteerde, heeft bij haar vertrek uit Hilversum uitgehaald naar de zendercoördinator van Radio 4 en de macht die deze naar zich toe trekt.


Clairy Polak, foto: AvroClairy Polak presenteerde de afgelopen anderhalf jaar voor de Avro dagelijks het programma De Klassieken op Radio 4. De vrouw die bij de bezuinigingsoperatie van Rutte 1 door de PVV expliciet werd genoemd als gezicht dat bij de publieke omroep moest verdwijnen, is aan de kant gezet. Aan het einde van haar laatste uitzending luchtte Polak haar hart na het toepasselijke stuk muziek dat ze liet horen: het eerste deel van de Afscheidssymfonie van Joseph Haydn:

Het is inderdaad tijd om afscheid van u te nemen, ik hang mijn lier vandaag voorgoed aan de Hilversumse wilgen. Ik wil u danken voor u werkelijk talloze steunbetuigingen. U hartelijke mails en het hoge cijfer, gemiddeld een acht, waarmee u blijk gaf van uw waardering voor mijn inspanningen voor Radio 4 de afgelopen zestien maanden.

Maar de luistercijfers van deze zender vertoonden in de zomermaanden een dalende lijn, ook van dit programma De Klassieken, en de zendercoördinator van Radio 4, haar naam is Marwil Straat, die blijkbaar tegenwoordig ook over het personeelsbeleid van de omroepen gaat, deze mevrouw Straat is ervan overtuigd dat als ik van de zender verdwijn die luistercijfers over de gehele linie met sprongen vooruit zullen gaan. En werkelijk ik hóóp dat ze gelijk heeft, omdat dit programma en nog enkele andere op deze zender met grote liefde voor de muziek worden gemaakt, en doorgaans ook echt het beluisteren waard zijn. Dus blijft u luisteren. Het ga u goed.

De presentatrice die in 1988 bij de VARA begon en in 2002 Nederland als presentatrice van het Radio 1 Journaal Nederland het schokkende nieuws bracht dat Pim Fortuyn was neergeschoten, werd door de PVV neergezet als icoon van de ‘linkse kerk’. De werkelijkheid was anders. Tegenover de Volkskrant legde ze bij haar afscheid van de buis uit waar haar bijnaan ‘VVDaisy’ vandaan komt.

foto: Avro

Geef een reactie

Laatste reacties (54)