Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Clairy Polak stopt bij Nieuwsuur

  •  
19-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
81 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Polak heeft tijdens de uitreiking van de Sonja Barend Award laten weten te stoppen bij het televisieprogramma
Clairy Polak stopt als interviewer bij Nieuwsuur. Polak zou langere interviews willen houden om meer diepgang te bereiken. Ze blijft wel presentator van het Radio 1 programma Met het Oog op Morgen.
Polak zou voor het programma lange interviews op afstand houden, “maar die formule bleek niet te werken”, aldus hoofdreacteur Carel Kuyl. Kuyl gaat nu kijken of Polak iets anders kan doen voor NTR: “Misschien een mooi interview programma”
Clairy Polak is onder meer bekend van het actualiteitenprogramma NOVA, dat ze van januari 2003 tot september 2010 presenteerde.
Polak was sinds 1988 in dienst bij de VARA, met een tussenpauze van 2002. Ze presenteerde onder andere de radioprogramma’s De Ochtenden en Ophef en Vertier en het televisieprogramma Buitenhof.
Polak kondigde haar vertrek aan tijdens de Sonja Barend Award uitreiking. Ze won deze prijs voor een televisie-interview met de tweede man van de DSB Bank, Hans van Goor, op de avond dat Dirk Scheringa zijn bank probeerde te redden.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.