21

&… Clint Eastwood helpt Obama

Alle Superbowl commercials ... Mysterieuze gaswolk in Botlek ... Blauwe envelop verdwijnt ... Le Pen wellicht geen kandidaat ... Gaat elitaire universiteit Yale het Nederlands dumpen?

Ander nieuws van vandaag


Clint Eastwood Chrysler Commercial – Its… door Flixgr
– In de Verenigde Staten is de Superbowl het tv-evenement van het jaar. Niet alleen vanwege de footbal match maar ook voor de bijzondere reclamespots die dan worden uitgezonden. Clint Eastwood maakte een spot voor Chrysler, over de Amerikaanse autoindustrie die bijna ten onder ging maar (dankzij steun van Obama) inmiddels weer bloeit. NOS-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal twitterde: “Clint Eastwood is een Republikein. Maar met dit Superbowl-spotje (voor Chrysler) zijn de Democraten dolblij.”

Hier een overzicht van alle spots. En hier de recensie bij de New York Times.

– In de Botlek, het deel van de Rotterdamse haven waar de petrochemische industrie is gevestigd, is zaterdag een mysterieuze benzeenwolk ontstaan. De concentratie kankerverwekkende stof bedroeg 15 keer de toegestane norm. 

– De blauwe brief van de Belastingdienst verdwijnt. Nee, niet meteen juichen, het gaat om de wettelijke plicht dat alle communicatie via papier verloopt. Door een wetswijziging komt daar een einde aan en wordt het overgrote deel van  de 160 miljoen zendingen per jaar vervangen door internet.

– De extreemrechtse politica Marine Le Pen (dochter van) ziet de Franse presidentsverkiezingen wellicht aan haar neus voorbij gaan. Ze heeft volgens de wet de handtekeningen van 500 burgemeesters nodig. Voorlopig komt ze er nog 150 tekort.

– Aan de prestigieuze Amerikaanse Yale University is een discussie ontstaan over het nut van Nederlands leren. De universiteit stelt het leren van een buitenlandse taal verplicht en Nederlands is een van de mogelijkheden. “Ken je een succesvol iemand die dat spreekt?” vraagt een kritische student zich af. Een opponent neemt het op voor het Nederlands, de taal van de ‘religieuze diversiteit en controversiële maatschappelijke kwesties’. En van een “verslavend” Nederlands liedje waar we nog nooit van gehoord hebben.

Geef een reactie

Laatste reacties (21)