Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Clinton: Benghazi is alleen mijn verantwoordelijkheid

  •  
16-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
clinton_300.jpg
Minister van Buitenlandse Zaken schiet Obama te hulp aan vooravond debat
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hlllary Clinton heeft in een interview gesteld dat zij verantwoordelijk is voor het drama in de Libische stad Benghazi waar de Amerikaanse ambassadeur werd gedood bij een aanval van islamitische strijders.
De regering van Obama krijgt veel kritiek naar aanleiding van de aanval die plaatsvond in het kader van protesten tegen de film ‘Innocence of Muslims’. Eerst werd gesproken van een protest, later bleek het om een voorbereide terroristische aanval te gaan. Vice-president Joe Biden zei vorige week tijdens het vice-presidentieel debat dat er vooraf geen verzoeken om extra veiligheidsmaatregelen waren gekomen uit Libië. Dat bleek later wel het geval te zijn.
Clinton stelt nu dat alleen zij verantwoordelijk is voor de veiligheid van het ambassadepersoneel en dat Biden en Obama niet op de hoogte kunnen zijn van de details. “Ik neem dit zeer persoonlijk op,” zegt Clinton. “We zoeken tot op de bodem uit wat erg gebeurd is, hoe het in de toekomst voorkomen kan worden en we brengen de daders voor de rechter.”
De verklaring van Clinton komt net voor het tweede presidentsdebat dat dinsdagavond in de VS wordt gehouden.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.