18

Clinton houdt vlammend betoog voor Obama

'Obama mag niet verantwoordelijk worden gehouden voor de zwakke economie'


Bill Clinton, de voormalig president van Amerika hield vannacht een vlammend betoog voor een nieuw termijn Barack Obama. Op de tweede dag van de Democratische conventie kreeg hij het enthousiaste publiek nauwelijks stil voordat hij aan zijn vlammende speech begon. “Geen van mijn voorgangers, of ikzelf, had alle schade die hij in dit land aantrof kunnen herstellen in slechts vier jaar.”

Clinton noemde Obama ‘The coolest man’ aan de buitenkant, maar een man die van binnen brandt voor Amerika. Hij mag volgens hem niet verantwoordelijk gehouden worden voor de zwakke economie die hij bij zijn aantreden aantrof.

“Als Amerika het contract van deze president verlengt, zal het land dat gaan voelen. […] Of u hier nu in gelooft of niet, ik geloof hier in, met heel mijn hart. Ik wil een man nomineren die koel is van buiten, maar van binnen vlamt voor dit land.” 

Met een knipoog refereerde Clinton ook nog naar de indrukwekkende speech van Michelle Obama. ‘Ik geloof in de man die het verstand had om met Michelle Obama te trouwen.’ Net als haar vindt hij dat Obama meer tijd gegund moet worden om werkelijke veranderingen door te voeren. 

“Samenwerken is de oplossing in moeilijke tijden. Eén van de belangrijkste redenen om voor Obama te kiezen is dat hij wil samenwerken. Kijk naar Joe Biden. Kijk naar Hillary. Obama heeft ervoor gekozen met hen voor verandering te zorgen.

“Als je een je-staat-er-alleen-voor-, een alles-voor-de-winnaar-samenleving wilt, dan moet je de Republikeinen steunen. Als je een land wilt met gedeelde voorspoed en gedeelde verantwoordelijkheid, een we-moeten-het-met-z’n-allen-doen-samenleving, dan moet je voor Barack Obama en Joe Biden stemmen.” 

NRC: Bill Clinton: Obama vlamt voor Amerika – ‘Obama zal hem nog nodig hebben’

Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (18)