Laatste update 13:48
17

CNN-presentator geeft Trump er in een emotioneel bericht van langs

De Amerikaanse president Donald Trump windt geen doekjes om zijn racisme: in berichtgeving door the Washington Post van een vergadering in het Witte Huis, noemt hij Afrikaanse landen en landen als Haïti ‘shitholes’ en vraagt hij zich af waarom de mensen uit dergelijke ‘shitholes’, rotlanden, door de Verenigde Staten opgenomen zouden moeten worden. In de vergadering zou Trump ervoor hebben gepleit om meer immigranten uit landen zoals Noorwegen aan te trekken in plaats van Afrika.

Zijn opmerkingen zijn hem op veel kritiek komen te staan. Zo Twittert zanger John Legend bijvoorbeeld:

 

Trump’s Make America Great Again wordt nu ook wel Make America White Again genoemd.

Het is overigens niet de eerste keer dat Trump dergelijke uitspraken doet. Wel is het de eerste keer dat het Witte Huis de uitspraken níet ontkent. Eerder zou hij onder meer hebben gezegd dat alle Haïtiaanse immigranten aids hebben en dat Nigerianen ‘nooit meer teruggaan naar hun hut, wanneer ze de Verenigde Staten eenmaal gezien hebben’. Die uitspraken ontkent het Witte Huis wel.

De uitlatingen van Trump worden ook CNN-presentator Anderson Cooper te veel. Met name de uitspraken wat betreft Haïti.

Acht jaar geleden werd Haïti getroffen door een gigantische aardbeving die het hele land letterlijk en figuurlijk ondersteboven keerde. Een ramp die het land aan de rand van de afgrond heeft geholpen, waar het nog steeds uit probeert op te krabbelen. Haïtianen hebben meer te verduren gehad in hun leven, dan Trump zich zou kunnen inbeelden. Bekijk het emotionele bericht hieronder:

Geef een reactie

Laatste reacties (17)