7

CNN blundert weer, verklaart Gotye dood

Belgisch-Australische zanger reageert op Twitter: I'm not dead ... Top CNN vecht elkaar de tent uit


De Vlaams-Australische muzikant Gotye was maandagochtend even dood. Tenminste, dat dacht de Amerikaanse nieuwszender CNN. Die gooide een bericht de wereld dat hij zich van het leven had beroofd. Al snel bleek dat het om een misplaatste grap van een lezer ging, die het bericht had ingestuurd via iReport, meldt het AD.

iReport is de website van CNN waar gebruikers hun nieuws en video’s kunnen insturen. Daar verscheen vanochtend het bericht dat Wouter ‘Wally’ de Backer zelfmoord had gepleegd, schrijft het AD:

Gotye werd dood verklaard om 4.45 uur, onderzoek heeft uitgewezen dat het om zelfdoding ging. Het nieuws werd bevestigd door familie en vrienden. Hij werd nog naar het Central Montmorency Hospital gebracht, maar overleed kort daarna aan zijn verwondingen

Haarlems Dagblad meldt dat Gotyes bandmate Tim Shiel daarop twitterde: “Het maakt me droevig dat ik het overlijden van Gotye moet bevestigen. Hij kreeg een hartstilstand terwijl hij op een eenhoorn zat en in de ruimte over een dubbele regenboog vloog.” Ook troostte hij de fans van de band. “Maak jullie geen zorgen, onze wereldtour gaat door, dat is wat Wally graag had gewild.”

Gotye reageerde zelf wat later:

De hashtag #Pinkalbumtitels verwijst naar een album van zangeres Pink getiteld I’m not dead.

CNN ging afgelopen week ook al de mist in toen het aankondigde dat Obama’s zorgwet door het hooggerechtshof was afgewezen. Die was, zoals door alle andere media behalve Fox News werd bericht, aangenomen, wat voor de Amerikaanse president een historische overwinning was.

De Huffington Post meldt dat er in de top van de zender ernstige conflicten woekeren. Twee topmannen zouden er drastisch ideeën op na houden over hoe de fameuze nieuwszender gerund moet worden.

AD: Gotye even doodverklaard op CNN

HD: Gotye is niet dood

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (7)