46

Co Verdaas: Ik ben geen graaier

E-mail Co Verdaas: 'stom, dom of onhandig'

Co Verdaas (PvdA) een graaier? Hijzelf vindt van niet. In een e-mail aan vrienden en collega’s legt de vorige week afgetreden staatssecretaris van Economische Zaken nog eens uit hoe het zat met de omstreden declaraties uit zijn tijd als gedeputeerde in Gelderland. De brief, waarin de staatssecretaris vraagt om hem vooral te verspreiden, kwam in handen van RTL Nieuws.

E-Mail Co Verdaas

De toenmalig gedeputeerde had een onderkomen in Nijmegen, maar bleek, tegen de regels in, feitelijk in Zwolle te wonen. Hij diende declaraties in voor privéritten naar Nijmegen, terwijl hij naar Zwolle was gereden. In zijn e-mail schrijft Verdaas dat hij dit juist deed om de provincie niet op extra kosten te jagen.

Vergelijk het met iemand die een vaste kilometervergoeding krijgt en als ie elders (verder weg) logeert niet de extra kilometers gaat declareren.”

Het was niet bedoeld om onduidelijkheid te creëren over zijn werkelijke woonplaats.

Dat was oprecht niet mijn intentie, ik wilde simpelweg niet meer kilometers declareren door mijn keuze om ook in Zwolle te slapen. Achteraf bezien, op een heel onhandige manier.

Hij kondigde al aan dat hij alle omstreden declaraties terug zal betalen.

Verdaas voelt zich onheus bejegend door de media :

Je kunt me dom of stom of onhandig noemen en met die kwalificaties heb ik dan ook geen moeite. Maar het was geen opzettelijke fraude of zelfverrijking, terwijl dat wel het beeld is dat in de media overheerst.”

“Het is voor de media blijkbaar moeilijk om uit te leggen dat iemand verkeerd declareerde, maar er zelf niet beter van werd.

RTL: E-mail Co Verdaas: stom, dom of onhandig

Geef een reactie

Laatste reacties (46)