Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

CO2-uitstoot licht gestegen

  •  
13-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
electra300.jpg
Huishoudens en dienstverleners verstookten minder aardgas door 'warme' winter
De Nederlandse economie heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar meer CO-2 uitgestoten dan hetzelfde kwartaal een jaar daarvoor. Na correctie (hoge temperaturen) blijft er een toename over van 1,4 procent.
Ook ‘energiebedrijven, waterbedrijven en afvalbeheer’ zorgden voor een hogere CO2-uitstoot. Zo namen de productie en uitvoer van elektriciteit sterk toe. Vanuit België werd er meer beroep gedaan op Nederlands elektriciteit. Ook de inzet van stenenkolen lag in het vierde kwartaal veel hoger dan hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Bij aardgas lag dit juist anders: daar daalde het juist.
Afname Er werd in het laatste kwartaal van vorig jaar minder CO2 uitgestoten door ‘landbouw, delfstoffenwinning, industrie en bouwnijverheid’. Dit heeft te maken met het warme weer dat invloed had op de noodzaak stallen en kassen te verwarmen. Er was wel sprake van een forse groei in CO2-emissies door de olieraffinaderijen.
Tevens hebben huishoudens en dienstverlening door het milde winterweer minder aardgas verstookt voor ruimteverwarming. 
Cc-foto: Eigirdaz

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.