Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Coalitie blokkeert hoorzitting MH17

  •  
20-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hoorzitting300.jpg
VVD en PvdA willen lopend onderzoek niet verstoren ... Oppositie wil dezelfde informatie als Duitse parlement ontving
De VVD en de PvdA blokkeren een hoorzitting in de Tweede Kamer over MH17. Oppositiepartijen D66 en het CDA hadden hierop aangedrongen maar de coalitie wil dat niet. Volgens de coalitie is de hoorzitting op dit moment niet aan de orde ‘om het lopende onderzoek niet te doorbreken.’
Afgelopen week werd bekend dat de Duitse veiligheidsdienst het onomstotelijk bewezen acht dat de pro-Russen in Oekraïne verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van vlucht MH17. De veiligheidsdienst zou de bewijzen op 8 oktober hebben voorgelegd aan het Duitse parlement.
Volgens de Duitse inlichtingendienst is de Boeing 777 neergehaald door een raket die werd afgevuurd vanaf een Buk-raketsysteem in de buurt van Donetsk. Het materieel zou zijn gestolen van het Oekraïense leger. De conclusies van de Duitse inlichtingendienst worden ondersteund door foto’s en satellietbeelden. Oppositiepartijen CDA en D66 willen dat de Tweede Kamer via een hoorzitting geïnformeerd wordt over de stand van zaken. Ze willen onder meer de satellietbeelden zien op basis waarvan de Amerikaanse regering stelde dat rebellen verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van het passagiersvliegtuig. Premier Rutte verklaarde deze zomer dat hij die zou bemachtigen. Het eindrapport van de commissie die de ramp met de MH17 onderzoekt wordt volgend jaar verwacht.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.