Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Coalitie voert extra belasting op kunst in

  •  
18-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kunst_300.jpg
Voorstel oppositie voor een jaar uitstel weggestemd
De BTW voor theaterbezoek en kunstaankopen wordt door het kabinet met ruim 200 procent verhoogd. Het huidige tarief van zes procent gaat naar maar liefst 19 procent. Het plan dat volgens VVD-CDA 90 miljoen moet opleveren is onderdeel van de strategie van premier Rutte om rechtse kiezers hun vingers af te laten likken bij het snijden in ‘linkse hobby’s’ als kunst en cultuur.
De Pers schrijft:
Een ultieme poging van vijf oppositiepartijen in de Tweede Kamer om de verhoging een jaar uit te stellen, strandde donderdag op een afwijzing van de regeringspartijen VVD en CDA en gedoogpartij PVV.  (…) De oppositie reageerde bijzonder teleurgesteld. Vijf keer werd de coalitie een handreiking gedaan, zei D66-leider Alexander Pechtold en volgens hem moest het op een belastingplan van 200 miljard euro toch mogelijk zijn om een post van 90 miljoen te wijzigen. Hij stelde dat VVD en CDA zich niet vrij voelden om tegen de wil van de PVV in te gaan.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.