Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Coalitiepartijen willen verhoging van rente op studieschuld behouden

  •  
05-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
242 keer bekeken
  •  
people-2557396_640
Dat de VVD en het CDA niet bekend staan als voorvechters van toegankelijk onderwijs is al langer bekend. Dat ook de ChristenUnie en de zelfbenoemde onderwijspartij D66 instemmen met een verhoging van de rente op studieschulden is ronduit tegenstrijdig. De coalitiepartijen blijven bij hun standpunt dat vanaf 2020 de rente omhoog kan. Dit bleek woensdag tijdens het debat over de maatregel. De VVD gebruikte als argument dat die partij geen tekort in het onderwijs wil in de toekomst.
Het meest opvallende was nog wel dat de leider van de ChristenUnie , Gert-Jan Segers, terugkwam op zijn eerdere uitlatingen. In De Volkskrant maakte hij zich onlangs nog sterk voor de generatie van de millenials, die volgens hem ‘een vermoeide en overbelaste generatie’ vormt. “In de politiek is altijd de vraag: voor wie kom je op, voor wie maak je je sterk,” vroeg hij zich af. Segers baseerde zich op zijn eigen ervaringen met zijn dochters die zelf studeren of dat in de komende jaren gaan doen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.