Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Beoogde coalitiepartners stemmen Kamermotie verlagen eigen risico weg

  •  
12-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
nieuws_2
Als het nieuwe kabinet het eigen risico in de zorg besluit te verhogen, zal het geen probleem zijn dat voorstel langs de Tweede Kamer te loodsen. Een motie van de oppositie, geïnitieerd door SP-Kamerlid Lilian Marijnissen,  om die verhoging te voorkomen sneuvelde dinsdag in het parlement: 73 Kamerleden stemden voor, 75 stemden tegen.
Alle tegenstemmen kwamen – niet verrassend – van de partijen die nu aan de onderhandelingstafel zitten: VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie. Hoewel de twee christelijke partijen tijdens de campagne riepen het eigen risico juist te willen verlagen, lieten zij nu weten de kwestie eerst aan de onderhandelingstafel te willen bespreken.
Vorige week werd bekend dat het eigen risico het komende jaar stijgt van 385 naar 400 euro. Het SCP houdt er rekening mee dat in 2020 het eigen risico met wel 100 euro kan stijgen. De definitieve stijging voor 2018 wordt met Prinsjesdag bekendgemaakt.
Bron: AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.