Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Coca-Cola en McDonalds: 'Sep Blatter moet nu weg'

  •  
02-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_blatter.jpg
Sponsors voetbalbond FIFA willen snel van Blatter af … 'De reputatie van FIFA wordt elke dag slechter'
Twee belangrijke sponsors van de voetbalbond FIFA, Coca-Cola en McDonalds, hebben publiekelijk Sep Blatter oproepen nu af te treden als voorzitter van de voetbalbond.
Dat schrijft de BBC. Coca-Cola zei vrijdag in een statement:
Elke dag die voorbij gaat, wordt het imago en de reputatie van de Fifa slechter. “De FIFA heeft dringend een hervorming nodig en dat kan alleen met een onafhankelijke benadering.
Ook McDonalds wil dat Blatter zich, in belang van het spel, nu terugtrekt.
Blatter is al langer in opspraak voor wanbestuur en fraude. Meerdere voetbalbonden eisten eerder al zijn aftreden, maar dat nu ook twee belangrijke sponsors openlijk het vertrek van de FIFA-voorzitter eisen, is nieuw. De bedrijven steken samen jaarlijks tientallen miljoenen dollars in de wereldvoetbalbond.
Op dit moment loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar Blatter, die in februari volgend jaar moet terugtreden. Vorige week, liet de 79-jarige Zwitser weten dat hij ondanks de beschuldigingen niet van plan is zich eerder terug te trekken. cc foto: wikimedia

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.