Laatste update 13:16
4

Code Rood: geen ov, wel vliegende dixi’s, containers en burgers

Update 13.08 uur:
De storm heeft vermoedelijk aan drie mensen het leven gekost. Dat meldt het AD. In Vuren overleed een man van 66 na een ongeluk op een industrieterrein, het is nog niet duidelijk of de storm het ongeluk heeft veroorzaakt. In Overijssel overleed een man van 62 nadat een boom op zijn auto viel en in Zwolle werd een man van 62 dodelijk getroffen door een tak, terwijl hij juist een tak van de rijbaan verwijderde.

Update 13.00 uur:
De storm lijkt over zijn hoogtepunt heen. Alleen in het hoge noorden en Hoek van Holland worden nog extreme windsnelheden gehaald:

Eerder:
De westerstorm die Nederland teistert lijkt zijn hoogtepunt te hebben bereikt. Nadat verschillende grote steden het tram- en busverkeer stillegden, heeft nu ook de NS verklaard dat er voorlopig geen treinverkeer mogelijk is. Ook op de weg is het chaos, onder meer vanwege gekantelde vrachtwagens die files veroorzaken en afgesloten snelwegen. Het KNMI heeft code rood afgegeven voor Zuid- en Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland, Overijssel en het IJsselmeergebied. Bij Hoek van Holland is windkracht 11 gemeten. De wind had volgens het KNMI een snelheid van 30,5 meter per seconde, oftewel bijna 110 kilometer per uur, met af en toe windstoten van 138 kilometer per uur.

Het centrum van Almere is afgesloten. Mensen zitten vast op het station vanwege rondvliegend puin:

De verwachting is dat de windkracht in elk geval tot 14.00 uur aanhoudt, dus blijf vooral binnen als je niet naar buiten hoeft. Alarmcentrales worden ondertussen gekgebeld met meldingen van stormschade en roepen op om het gebruik van 112 te beperken tot echte noodsituaties en levensgevaar.

Op social media worden filmpjes gedeeld van vliegende objecten en zelfs voorbijgangers, zoals hieronder, in Den Bosch:

Geef een reactie

Laatste reacties (4)