10

Coen Verbraak wint Nipkowschijf met Kijken in de Ziel

Ad van Liempt bekroond met Ere Nipkowschijf 

De Zilveren Nipkowschijf 2010, de prijs van tv-critici voor het beste Nederlandse televisieprogramma, is toegekend aan Kijken in de Ziel, de serie tv-interviews die RVU-programmamaker Coen Verbraak maakte met vooraanstaande Nederlandse psychiaters.

Persbericht

Volgens de jury valt de reeks op door een superieure kwaliteit, waarbij de kijker op onthullende wijze toegang krijgt tot een beroepsgroep die zich gewoonlijk niet snel laat bevragen. Verbraaks reputatie van scherp en doortastend ondervrager komt in de serie volledig tot uitdrukking.

Ad van Liempt, tot voor kort programmamaker bij de NPS, is bekroond met de Ere Nipkowschijf voor heel zijn televisie-oeuvre. Van Liempt komt de onderscheiding toe omdat hij geschiedenis in programmaseries als Andere Tijden en De Oorlog op televisie heeft geïntroduceerd en toegankelijk gemaakt voor een groot publiek. 
Lucky tv, de dagelijkse uitsmijter van De Wereld Draait Door, gemaakt door Sander van der Pavert, is onderscheiden met een eervolle vermelding, de aanmoedigingsprijs van de Nipkowjury.
De Zilveren Reissmicrofoon, de jaarlijkse radioprijs, gaat naar NPS-programmamaker Hans Haffmans van het Radio 4-programma Viertakt Vroeg, dat begin dit jaar ondanks fel protest van de luisteraars het veld moest ruimen in de ochtendprogrammering voor laagdrempeliger kost.
De prijzen worden uitgereikt op donderdag 27 mei in De Plantage in Amsterdam. De Zilveren Nipkowschijf, voor het eerst uitgereikt in 1961, bestaat volgend jaar een halve eeuw.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)