459

Cohen blijft in Den Haag totdat Nederland ‘eerlijker’ is

Bij een PvdA nederlaag bij de Provinciale Statenverkiezingen blijft Job Cohen leider van zijn partij...Hij wil Nederland eerlijker maken...VVD en PVV-stemmers hebben meeste vertrouwen in politiek

Job Cohen wil er alles aan doen om te zorgen dat CDA, VVD en PVV geen meerderheid behalen bij de Provinciale Statenverkiezingen. Van de peilingen die voorspellen dat zij toch een meerderheid krijgen, trekt hij zich weinig aan. “Die peilingen zijn morgen weer anders.” De PvdA-leider wil in Den Haag afmaken waar hij aan begonnen is: ‘Nederland eerlijker maken’. Ook wanneer de verkiezingen op een nederlaag uitlopen voor de PvdA blijft Cohen leider van zijn partij.

In een interview met Radio 1 maakte Cohen bekend leider te blijven van de PvdA. Ook wanneer zijn partij verliest bij de aankomende verkiezingen. Het is zeer uitzonderlijk dat een fractieleider zo’n statement voor de verkiezingen kenbaar maakt.

Cohen zegt klaar ze zijn voor zijn nieuwe rol in de oppositie. Hij wil zorgen dat linkse partijen de verkiezingen winnen zodat zij een meerderheid in de Eerste Kamer hebben. Zo kunnen alsnog wetsvoorstellen van Kabinet-Rutte geblokkeerd worden.

Uit een peiling van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat kiezers die bij de vorige verkiezingen op de VVD of de PVV hebben gestemd, het meeste vertrouwen hebben in de politiek. Het vertrouwen is van het derde kwartaal van 46 procent naar 52 procent gestegen in het laatste kwartaal.

Volkskrant: Cohen wil ook bij nederlaag PvdA-leider blijven
NOS: SCP:meer vertrouwen in de politiek
cc-foto: Newsphoto

Geef een reactie

Laatste reacties (459)