56

Cohen: Het spel is omgekeerd

'VVD heeft ons nodig, niet andersom'. Oud-PvdA-leider draait: liever met VVD dan SP

Oud-PvdA-leider Job Cohen ziet de meeste kans in een coalitie tussen PvdA en VVD. In een interview met NRC waarschuwt hij de VVD niet in een positie te zitten om te ‘ondervragen’. Volgens hem heeft de PvdA nog wel een alternatieve coalitie achter de hand met PvdA, CDA, D66 en SP. De VVD valt volgens hem buiten het kabinet als de formatie tussen VVD en PvdA strandt.

“Het spel is omgekeerd aan twee jaar geleden. Toen hadden wij de VVD nodig, zij ons niet. Nu is het andersom”, zegt Cohen in NRC.

Rutte zal meer moeten inschikken dan Samsom, aldus Cohen. Vorige week zei hij al bij Eén voor de verkiezingen dat Rutte moet terugkomen van zijn ‘rechtse rotbeleid’ omdat hij het beleid van Samsom tijdens de verkiezingen ‘een gevaar’ voor de samenleving noemde. 

Vorige week zei Cohen echter nog dat hij het liefst ziet dat de PvdA toenadering zoekt tot de SP. Nu ziet hij meer in een coalitie met de VVD. Een coalitie met D66 en SP zou een zwakke coalitie worden. “Je zit met een zwik partijen en je weet van tevoren dat D66 en SP heel moeilijk met elkaar kunnen”, aldus Cohen in NRC

Eerder op Joop: ‘Het rechtse rotbeleid is voorbij’

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (56)