121

Cohen: ‘PVV vertelt halve waarheid over immigratie’

PvdA-leider bijt van zich af: 'Het is aan mijn wet te danken dat de immigratie in goede banen geleid kan worden'

De PVV stelt sinds jaar en dag dat Cohen een ‘theedrinker’ en ‘multicultiknuffelaar’ zou zijn. Nonsens vindt de PvdA voorman: De PVV verkondigt halve waarheden. “Het is aan mijn wet te danken dat, sinds het begin van deze eeuw, de immigratie in goede banen kan worden geleid. Dat zal je van de PVV nooit horen”, aldus Cohen in een interview met Nu.nl.


Job Cohen was als staatssecretaris van Justitie ten tijde van het tweede kabinet-Kok verantwoordelijk voor de huidige Vreemdelingenwet. Die Vreemdelingenwet heeft het onder andere mogelijk gemaakt dat “we de asielproblematiek binnen behapbare grenzen hebben gekregen”, aldus Cohen. Uitlatingen van PVV-leider Geert Wilders die spreekt over massa-immigratie zijn ronduit flauwe kul.

Verschil is wellicht dat Geert Wilders een algehele stop op immigratie uit niet-Westerse landen wil, terwijl Cohen de poorten niet op slot wil draaien. Zij die asiel nodig hebben, zijn van harte welkom: “De immigratie is sterk teruggedrongen, maar ik vind dat mensen die hier in Nederland asiel aanvragen op terechte gronden, hier gewoon moeten kunnen komen.”

Cohen zegt in het interview geen zin te hebben zich continu in het publieke debat te verdedigen tegen de halve waarheden van de PVV. “Laat ik nou maar gewoon zeggen wat ik ervan vindt en inderdaad, het is aan mijn wet te danken dat, sinds het begin van deze eeuw, de immigratie in goede banen geleid kan worden.”

Nu.nl: ‘PVV vertelt halve waarheid over immigratie’

De waarheid: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (121)