437

Cohen: ‘Stem op VVD is stem op PVV’

Update 30-5, 13.00 uur: Cohen in Buitenhof: 'VVD-opstelling onbegrijpelijk' ... Ook Pechtold en Halsema hekelen keuze VVD

Mark Rutte heeft vandaag opnieuw aangegeven dat een regering CDA-VVD-PVV heel goed de uitkomst van de verkiezingen kan zijn. Dat is hem op veel kritiek komen te staan.


PvdA-lijsttrekker Job Cohen zei: “Ik heb echt het gevoel dat een stem op de VVD een stem op de PVV is.” D66-voorman Alexander Pechtold voegde daaraan toe: “Ik snap niet waarom de heer Rutte de keuze nou niet kan maken, want het is Wilders met zijn kopvoddentax, of D66 wat een verantwoord economisch beleid onder Paars mogelijk wil maken.”

Halsema, Pechtold en Cohen namen de gelegenheid te baat om opnieuw hun liefde voor elkaar te betuigen, natuurlijk wel onder de onvermijdelijke toevoeging dat daarvoor nog wat extra zetels nodig zijn.

Update 30-5, 13.00 uur In Buitenhof zei Job Cohen het  ‘onbegrijpelijk’ te vinden dat de VVD eerder een coalitie wil aangaan met een partij die ‘tegen de rechtsstaat aanschuurt’ dan met de PvdA. Hij waarschuwde dat een kabinet van VVD-PVV-CDA zou leiden tot een tweedeling in de maatschappij en hij vroeg zich af wat het zou betekenen voor onze positie in Europa.

Geef een reactie

Laatste reacties (437)