Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Coldplay niet op wereldtournee vanwege klimaatcrisis

  •  
21-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
414 keer bekeken
  •  
36987253834_218f5312d0_k

© cc-foto: Raph_PH https://flic.kr/p/YmrkX1

De Britse band Coldplay heeft een wereldtournee na het uitbrengen van een nieuw album, Everyday Life, voorlopig uitgesteld. De muzikanten maken zich zorgen over de slechte invloed van het reizen op het klimaat. “We gaan de komende twee jaar uitzoeken hoe onze tournee niet alleen duurzaam kan zijn maar ook echt positief kan bijdragen,” verklaarde bandleider Chris Martin aan de BBC.
Vrijdag komt het nieuwe album uit en ter gelegenheid daarvan geeft de band twee concerten in Jordanië, een bij zonsopgang en een bij zonsondergang. Die optredens worden live gestreamd op YouTube. Daarna volgt ook nog een optreden in Londen.
Bij de vorige tournee, zo’n drie jaar geleden, gaf Coldplay 122 optredens op vijf continenten. Hun volgende wereldtournee moet op het gebied van milieubescherming het beste bieden wat er mogelijk is. “We zouden teleurgesteld zijn als die niet CO2-neutraal is.” Voor de elektriciteit wordt idealiter gebruik gemaakt van zonne-energie en wegwerpplastic is taboe.
Het Wereldnatuurfonds juicht de stap van de band toe.
cc-foto: Raph_PH
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.