Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Colgate-smile-Rutte verliest geloofwaardigheid

  •  
28-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
rutte300_14.jpg
45 procent van de VVD-stemmers vertrouwt Rutte niet meer vanwege breken verkiezingsbeloften
VVD-leider Mark Rutte heeft zijn geloofwaardigheid voorgoed verloren. Dat meent bijna de helft van de VVD-stemmers. Maurice de Hond hield een onderzoek onder achthonderd kiezers naar het handelen van Rutte. Hoewel het VVD-congres afgelopen weekend redelijk verliep, blijkt Rutte voor bijna de helft van de VVD-stemmers te hebben afgedaan.
Oorzaak voor het verlies van zijn geloofwaardigheid is het breken van verkiezingsbeloften. Het onderzoek werd gehouden in verband met de toezegging aan Griekenland. De eurolanden hebben ermee ingestemd dat de rente op Griekse leningen verlaagd wordt. Rutte had juist beloofd dat er geen cent meer naar de Grieken zou gaan. De verlaging van de rente zal Nederland 70 miljoen euro per jaar kosten.
Uit het onderzoek van De Hond blijkt dat 80 procent van de VVD-kiezers verwacht dat Rutte in de komende maanden nog vaker verkiezingsbeloften zal breken. 81 procent vindt het overigens goed dat Rutte het wel erkent wanneer hij een verkiezingsbelofte heeft gebroken.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.