Laatste update 15:46
23

Colin Powell (84) overleden aan Covid-19

De Amerikaanse oud-militair en -politicus Colin Powell is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat meldden Amerikaanse media. Powell had na zijn militaire loopbaan een lange politieke carrière in Washington. Hij was de eerste Zwarte minister van Buitenlandse Zaken in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Hij werd 84 jaar oud.

Powell was bijna zijn leven lang Republikein en werkte als veiligheidsadviseur onder oud-president Ronald Reagan, maar later ook als hoge ambtenaar onder de Democraat Bill Clinton. Wereldwijd werd hij pas echt bekend als de minister van Buitenlandse Zaken onder George W. Bush die de Verenigde Naties middels een gekunstelde Powerpoint-presentatie voorhield dat de Iraakse leider Saddam Hoessein over massavernietigingswapens beschikte. Het bleek het laatste zetje om over te gaan tot een illegitieme invasie van Irak. Powell zou later zeggen dat deze leugen de grootste smet op zijn carrière was.

Gedurende het presidentschap van Donald Trump nam Powell afscheid van de Republikeinse partij. In een interview met CNN haalde hij fel uit naar Republikeinse politici die als schoothondjes achter Trump aanliepen, uit angst anders hun eigen carrière de grond in te boren. Het overlijden van Powell werd bekendgemaakt door zijn nabestaanden, die ook meldden dat Powell weliswaar Covid had, maar ook volledig gevaccineerd was.

Geef een reactie

Laatste reacties (23)