5

Collega van Facebook verwijderen telt als pesten

Australische commissie noemt het ontvrienden een 'gebrek aan emotionele volwassenheid'

Een Australische commissie heeft het verwijderen als vriend op Facebook als pesten op de werkvloer beoordeeld. De Tasmaanse makelaar Rachel Roberts diende 18 klachten in omdat zij gepest werd door haar collega. Negen van de aantijgingen zijn gegrond verklaard, waaronder die van het ontvrienden op het sociale medium. Dat meldt the Independent vrijdag.

Het begon allemaal toen Roberts vanwege een mislukte verkoop het aan de stok kreeg met haar collega Lisa Bird. Daarna werd zij door Bird niet meer begroet, kreeg zij geen informatie doorgespeeld die anderen wel kregen en werden haar persoonlijke gegevens uit de etalage van de makelaardij gehaald. Ook werd Roberts door Bird ontvriend op Facebook. 

Roberts besloot naar hun werkgever – die tevens de echtgenoot van Bird is – te stappen. Zij werd vervolgens door haar pestkop ‘een klikspaan’ genoemd. Door de akelige situatie op de werkvloer werd de makelaar gediagnostisceerd met een depressie en was ze genoodzaakt het werk te verlaten.

Het Australische ‘Fair Work Commission’ is opgericht om zaken van pesten op de werkvloer te beoordelen. Roberts diende een klacht met 18 voorbeelden in en negen werden gegrond gevonden, waaronder het ontvrienden op Facebook. Volgens de vice-voorzitter van de commissie getuigt het verwijderen als vriend van ‘een gebrek aan emotionele volwassenheid’. En zou het bij hebben gedragen aan de depressie van Roberts. 

Deze week werd in Nederland bekend gemaakt dat een half miljoen werknemers gepest wordt op de werkvloer. 

cc foto: Marvin Lee

Geef een reactie

Laatste reacties (5)