1

&… College feliciteert scholier een jaar te laat met eindexamen

Voormalig ziekenhuisdirecteur krijgt riante overdachtsregeling … Vestia zit lokale woningmarkt dwars … Israeli wil officieel Palestijn worden …& Greenpeace activiste hangt celstraf van 3 jaar boven het hoofd

Meer nieuws vandaag…

De 18-jarige Jeroen Smit uit Uithuizermeeden had een jaar geleden zijn examenvlag al kunnen uithangen. De school vertelde hem vorig jaar dat hij gezakt was voor zijn eindexamen, maar dat bleek achteraf een foutje. De vwo-leerling had een onvoldoende gehaald maar had dat uiteindelijk kunnen compenseren met een voldoende voor een extra vak dat hij deed. (AD)

Actrice Lucy Lawless, bekend uit de tv-serie ‘Xena: Warrior Princess’ heeft bekend schuldig te zijn aan het kapen van een zeeschip in Nieuw-Zeeland dat diepzeeboringen in het kwetsbare Zuidpoolgebied zou uitvoeren. Lawless was in de 55-meter hoger boorinstallatie geklommen en blokkeerde daarmee de werkzaamheden van de Noble Discoverer in Port Taranaki. De actrice kan een maximum celstraf van drie jaar krijgen. De rechtszaak komt in september voor. (Huffington Post)

Bestuursvoorzitter Ton Kessels kreeg vorig jaar bijna twee ton betaald voor zijn adviezen aan Pantein Zorggroep in Boxmeer. De voormalig ziekenhuisdirecteur stond eind jaren negentig aan de basis van de fusie van het Maasziekenhuis tot de brede zorggroep. De vergoeding voor zijn adviezen is opmerkelijk. Uit een inventarisatie van de jaarrekeningen van alle Nederlandse ziekenhuizen blijkt dat zulke hoge ‘overdrachtsvergoedingen’ nauwelijks voorkomen. (Medisch Contact)

Het komt niet vaak voor. Een Israëlische soldaat strijdt voor een Palestijnse nationaliteit. Iets was officieel niet kan omdat Palestina geen officieel erkende staat is, maar de 24-jarige Adrej Psjenichnikov is vastberaden. De man uit de voormalige Sovjetunie is enkele maanden geleden in de omgeving van Bethlehem gaan wonen. Psjenichnikov diende in het Israëlische leger, maar is nu kelner en bouwvakker. Hij wil zijn nationaliteit veranderen om zich in te zetten voor ‘de politieke strijd voor de rechten van de Palestijnen’. (Volkskrant)

Wethouders van de gemeenten Zoetermeer en Delft zijn boos op Vestia. De woningcorporatie verstoort volgens hen de lokale woningmarkt met de verkoop van huizen. De komende tien jaar wil de noodlijdende corporatie van 15.000 woningen af. De wethouders menen dat er daardoor te weinig huizen overblijven voor mensen met een laag inkomen. Ook raken veel mensen die hun woning willen verkopen, die niet meer kwijt. (NOS)

Grotschilderingen in elf grotten in Spanje behoren tot de oudste van de wereld. Sommige afbeeldingen zijn zelfs zo oud dat archeologen zich afvragen of ze wel door de moderne mens zijn gemaakt. Een aantal denkt dat ze gemaakt kunnen zijn door Neanderthalers. (Volkskrant)

cc-foto: bw14

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reactie