Laatste update 13:13
3

Collin Martin eerste openlijke homoseksueel binnen Amerikaans profvoetbal

Voor de eerste keer in de geschiedenis van het Amerikaanse mannenvoetbal (niet te verwarren met American Football) komt een actieve speler er openlijk voor uit homoseksueel te zijn. De voetballer in kwestie, Collin Martin (23) kondigde die boodschap als volgt aan:

Martin zegt van zijn collega’s en tegenstanders slechts positieve reacties te hebben gekregen. ‘Dat heeft mijn beslissing om openlijk uit de kast te komen een stuk makkelijker gemaakt. Terwijl we Pride Night vieren, wil ik mijn teamgenoten bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun voor wie ik ben.’

Binnen het American Football was het running back Dave Kopay die in 1964 vertelde dat hij op mannen viel. Hij was op dat moment al gestopt met zijn actieve carrière. Na hem zouden nog zes spelers zich openlijk homoseksueel verklaren, waarvan de laatste in 2006.

Omdat Martin natuurlijk ook een voetballer is bij Minnesota United FC, moest hier een video komen met wat hoogtepunten uit zijn carrière, maar die is helaas niet te vinden. Scoren doet hij namelijk zelden of nooit. Sinds zijn profdebuut, in 2013, wist hij het net nimmer te vinden. Vorige maand kreeg de middenvelder nog wel een gele kaart, uit tegen Los Angeles FC.

Cc-foto: Jpellgen

Geef een reactie

Laatste reacties (3)