16

&… Colombia overweegt teelt cocaine te legaliseren

Rah-rah-ah-ah-ah-ah!: Indonesische moslims bang voor Lady Gaga ... VS dropt commando's in Noord-Korea ... Oekraine zet raketten in tegen EK-regen ... Beren in Roemenië het haasje

En ander nieuws van vandaag….


– Cocaïneboeren zijn bevreesd voor de wet die momenteel in het parlement van Colombia behandeld wordt. Nu staat er 4 tot 12 jaar gevangenisstraf op de teelt van coca-planten. De nieuwe wet zou alleen het verbouwen van de drugsplant legaliseren, productie en handel blijven verboden. De boeren verwachten dat door legalisering de prijs daalt en eisen in dat geval compensatie. (clip)

– Voor de kust van de Amerikaanse staat Californië is blauwvintonijn gevangen die besmet is met radioactieve deeltjes. Die zijn afkomstig van de Japanse kerncentrale in Fukushima, 10.000 kilometer ver weg aan de andere kant van de Stille Oceaan. (De Morgen)

– Lady Gaga heeft haar optreden in Indonesië afgezegd. De veiligheid van de popster was in het geding. Gevaarlijke moslimfundamentalisten menen dat de zangeres in dienst is van Satan, het duivelse opperwezen dat de kookpotten in de hel op temperatuur houdt en over een opmerkelijk goede muzieksmaak schijnt te beschikken. (Time)

– Peru heeft de noodtoestand afgekondigd in de provincie Espinar, waar gisteren twee mensen om het leven zijn gekomen bij protesten tegen de mijnbouw. Bij ongeregeldheden met demonstranten raakten dertig politieagenten gewond. (Volkskrant)

– De Verenigde Staten en Zuid-Korea droppen speciale commando’s in Noord-Korea om daar ondergrondse militaire installaties te verkennen. Dat heeft de Amerikaanse bevelhebber van de speciale strijdkrachten in Zuid-Korea gemeld. (Trouw)

– Oekraïne is van plan raketten in te zetten om regenwolken uiteen te drijven als slecht weer dreigt tijdens wedstrijden van het EK voetbal. Dat hebben de autoriteiten in het land gisteren bekendgemaakt. (Volkskrant)

– In de Australische staat Victoria heeft een bejaard koppel uit Melbourne maar liefst 20 uur gedaan over een trip naar de luchthaven en terug. Ivan en Catherine Fry, 86 en 84 jaar oud, gingen hun zoon afzetten op het vliegveld maar reden daarna hopeloos verkeerd. (De Morgen)

– Roemenië kapt in snel tempo zijn waardevolle wouden, woongebied van de Europese bruine beer. Milieuorganisaties trekken aan de alarmbel en laten zien dat er alternatieven zijn. ‘Een levende beer is veel meer waard dan een dode.’ (De Standaard)

cc-foto: Lucian Cesca

Geef een reactie

Laatste reacties (16)