Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Comazuipen onder jongeren neemt toe

  •  
31-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Hoewel minder jongeren alcohol drinken, groeit het aantal tieners dat alcoholvergiftiging oploopt
Het aantal jongeren dat alcoholvergiftiging oploopt is in 2010 tegenover 2009 gestegen. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Alcoholintoxicaties bij jongeren in Nederland’. Op basis van dat onderzoek meldt NRC een stijging van 500 naar 684 gevallen. Het jongste slachtoffer was elf jaar.
NRC Handelsblad schrijft:
Gemiddelde leeftijd: ruim vijftien jaar. Vorig jaar belandden 684 tieners in het ziekenhuis, tegen 500 in 2009 en 337 het jaar ervoor. Meisjes doen wat betreft alcoholconsumptie niet onder voor jongens.
Joris van Hoof, onderzoeker aan de Universiteit Twente heeft geen verklaring voor de stijging van het aantal comazuipers. Wel wijst hij in de krant op het gemak waarmee jongeren in supermarkten alcohol kunnen kopen. “Supermarkten zijn de zwakste schakel. Ze mogen geen zwakke alcoholische drank aan jongeren onder de zestien verkopen en geen sterke drank aan jongeren onder de achttien. Onze ervaring is dat de wet op dit punt niet goed wordt nageleefd”, aldus Van Hoof.
NRC Handelsblad (alleen voor abonnees): Comazuipen neemt toe, reden is onduidelijk
cc-foto: Mark Stewart

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.