7

Comité wil vervolging oorlogsmisdaden op Sulawesi

Twee oud-militairen gaven in het NCRV-programma Altijd Wat toe deze misdaden tegen de bevolking van het Indonesische eiland te hebben begaan

Het Comité Nederlandse Ereschulden wil dat twee Nederlandse oud-militairen worden vervolgd voor het begaan van oorlogsmisdaden op het Indonesische eiland Sulawesi. Dat schrijft de Volkskrant dinsdag. Het comité heeft daartoe mede namens zes Indonesische weduwen een verzoek ingediend bij de hoofdofficier van justitie in Arnhem, die over vervolging van militairen gaat.

Get Microsoft Silverlight
Aanleiding voor het verzoek zijn uitzendingen van het tv-programma Altijd Wat, waarin de mannen verklaren misdaden te hebben begaan tegen de bevolking. Een van de twee zei daarvan geen spijt te hebben, aldus het comité.

Volgens voorzitter Jeffry Pondaag van het Indonesisch-Nederlandse comité vinden de weduwen het verzoek om vervolging een goed initiatief. Het comité diende in januari ook een aanklacht in tegen de nog levende Nederlandse militairen die betrokken waren bij het bloedbad in Rawagede op Java.

Volkskrant: Comité wil vervolging oud-militairen voor misdaden op Sulawesi

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (7)