Laatste update 12:57
254

Hilarisch: Nieuwsuur haalt moskeeklachten commando’s onderuit

Vijftien leden van het Korps Commandotroepen (KCT) in Roosendaal kunnen naar eigen zeggen zo slecht tegen een gebedsoproep van een naburige moskee, dat ze een advocaat in de hand hebben genomen. Dat meldt Omroep Brabant.

Het gaat om een moskee die sinds twee jaar in de nabije omgeving van de kazerne staat. De advocaat heeft het moskeebestuur per brief verzocht de oproep tot het vrijdagmiddaggebed te staken. De commando’s zouden niet bestand zijn tegen de kortdurende oproep, wegens ‘elementen en gebeurtenissen waarmee zij worden geconfronteerd tijdens operaties’.

Het bestuur van de moskee begrijpt niet waarom de commando’s, de zogenaamde elitesoldaten, via een advocaat hun ongenoegen bekendmaken. Zij laten weten dat ten eerste de oproep slechts één keer per week klinkt en dat daarnaast de commando’s ook gewoon zelf bij het bestuur aan de bel hadden kunnen trekken.

Update 23.00 uur:
Bovenstaand bericht is op zichzelf al opmerkelijk te noemen, maar wordt nog vreemder als je bedenkt dat de moskee al maanden geen gebedsoproep meer heeft gedaan. Dat zegt voorzitter Mohamed Amezian in Nieuwsuur:

“We hebben het recht om dat te doen, maar hebben dat de afgelopen vier maanden niet gedaan. Dus ik weet niet waar ze het over hebben.”

Update 12:30

In de hilarische reportage van Nieuwsuur wordt er onderzocht wat er nou precies het probleem is, en het blijkt uiteindelijk niet zo veel te zijn. De klachten van de commando’s worden stuk voor stuk met onomstotelijk bewijs onderuit gehaald.

Beeld: Google Maps

Geef een reactie

Laatste reacties (254)